نماشویی ساختمان با الو راپل
نما شویی و شستشوی نما با استفاده از ابزار های پیشرفته و نیرو های ماهر برای نما های سنگی، شیشه ای و آجری
بخش عمده ای از سبک نما هایی که امروز در کشور استفاده می شود، نما های سنگی، نما های کامپوزیتی و نما های شیشه ای است که خدمات نماشویی برای هر سه این موارد با تدارکات ویژه قابل انجام است.
الو راپل یکی از قدیمی ترین مجموعه های فعال در این زمینه در کشور است که خدمات نماشویی ساختمان را در استان های تهران و البرز بصورت متمرکز، و شهر های حومه این دو استان ارائه می کند.
تیم شرکت نماشویی الو راپل خدمات خود را بر روی شستشوی نما با راپل و بدون داربست متمرکز کرده است که شما مشتری گرامی هزینه اضافی جهت داربست و بالابر پرداخت نکنید.
تمیز کاری نمای ساختمان
یکی از پر کاربرد ترین خدمات در موضوع راپل , شستشوی نما و نماشویی ساختمان می باشد.
به عبارت ساده تر نماشویی و شستشوی نما یعنی نظافت نما و تمیز کاری نمای ساختمان است.
شرکت کار با طناب الو راپل خدمات نظافتی نمای ساختمان و خدمات بدون داربست را با تجربه چندین ساله و با استفاده از نیروهای مجرب در سطح تهران انجام می دهد.
در شهرهای بزرگ و به دلیل اذدهام جمعیت که منجر به استفاده زیاد از آلایندها نظیر وسایل نقلیه است , علتی برای کثیفی ساختمان هایی هستند که در مسیرهای پر رفت و آمد ساخته شده اند.
کارگاه ها و کارخانجات هم باعث می شوند که آلودگی به سطح ساختمان ها برسد و نمای آنها جرم بگیرد.
یکی دیگر از عوامل کثیفی , پاشش سیمان و گچ در حین ساختن یک ساختمان به نمای آن می باشد که در اتمام کار باید عملیات شستشوی نما انجام شود.
دلیل دیگری که باعث افزایش کدری در نما و جرم گیری نما می شود باریدن باران های اسیدی به روی سطح دیواره نما می شود که این امر باعث پوسیدن نماهایی می شود که از سنگ تراورتن ساخته شده است ,زیرا سنگ تراورتن و سنگ تیشه ای آهکی بوده و خیلی زود با شسته نشدن از بین خواهد رفت.
همچنین نمایی که از جنس سیمان طراحی شده است با بارش باران به مرور زمان دچار طبله و ترک خوردگی می شوند و جرم گرفتگی در نماهای سیمانی به صورت رده های سیاه قابل مشاهده می باشد که زیبایی و تمیزی نما را دچار اشکال می کند.
در نماشویی ساختمان و شستن انواع نما دستگاه واترجت کاربرد عمده ای دارد زیرا در عین واحد میتواند آب را تا ۴ متر و با قدرت بسیار بالا به سطح نمای ساختمان بپاشد.
همین دستگاه براحتی قابلیت نصب در تمامی ساختمان ها را دارد و دلیلش اینست که هم بطور بنزینی و هم با برق ۳ فاز کار میکند.
روش نماشویی بسته به نوع نما متفاوت است که نمونه هایی از آن را در مطالب پایین به طور مختصر توضیح می دهیم.
معمولا در نماهای قدیمی و جدید از آجر برای ترکیب دادن در طراحی سازه کار می شود.
برای شستشوی نمای آجر ۳ سانت که رنگ آن زرد می باشد باید از سندبلاست استفاده کرد.
روش سندبلاست یعنی در شستشو از متریالی مانند سیلیس و یا همان سنک های خورد شده ریز شده استفاده می شود.
دستگاه سندبلاست به دو نوع تقسیم می شود:
۱- شستشوی نمای آجری با دستگاه سندبلاست خشک
۲- شستشوی نمای آجری با دستگاه سندبلاست خیس و با آب
روش اول در جاهایی و در نماهای آجری به کار می رود که امکان استفاده از آب وجود نداشته باشد مثل نورگیر های مرکزی ساختمان ها و یا در داخل سازها و همچنین این روش برای آجر های نسوز و بهمنی باید اجرا شود, که آسیب به آجر نرساند.
اما روش دوم شستشوی آجر نما با دستگاه سندبلاست خیس و با آب معمولا برای آجرهای ۳ سانت زرد استفاده می شود که از مقاومت بالایی برخوردار هستند.
در کل دستگاه سندبلاست دستگاهی است که لایه برداری می کند و هرگونه جرم و کثیفی عمقی نما را از بین می برد.
دستگاه واترجت دستگاهی است که آب را همراه با فشار باد به سطح دیوار و یا هر شیئی پاشش میکند که قدرت آن در موارد صنعتی نماشویی باید از ۲۰۰ بار تا ۳۰۰ بار باشد زیرا بتواند کثیفی را از بین ببرد.
در همین هنگام اگر این دستگاه مکش سیلیس هم داشته باشد به آن سندبلاست نما گفته می شود و قدرت دستگاه واترسندبلاست باید ۲۵۰ بار باشد تا بتواند عمل لایه برداری را به خوبی انجام دهد.
دو عامل باعث شوره زدن آجر نما می شود: در نماهای قدیمی مثل آجر 3 سانت اگر نمای ساختمان شوره و سفیدک بزند علت آن می تواند کثیفی بیش از حد آن باشد و یا اینکه قبلا رزین روی آن زده شده و بعد از فاسد شدن رزین روی آن شوره می بندد.
دلیل شوره زدن در آجرهای نسوز می تواند جنس نا مرغوب آجر باشد و یا رزینی که روی آن بکار رفته استاندارد زده نشده باشد، یعنی اقدام مهم در این امر بعد از نماشویی آجر باید حداقل ۳ روز بعد برای زدن روغن اقدام کرد تا نمای آجری خشک شود.
اگر بلافاصله و بعد از شستن آجر نما انجام شود یعنی آجر هنوز آب دارد و در نتیجه نمای ساختمان شما دچار سفیدک زدن و شوره زدن می شود.
شستشوی آجر نسوز بر عکس آجر های سه سانتی را می توان با دستگاه واترجت انجام داد و علت نزدن سندبلاست روی آجر نسوز اینست که جنس مقاومی ندارد.
گاهی اوقات اگر آجر نسوز نما و یا همان آجر قرمز نما جرم داشته باشد و بخواهیم آنرا پاکسازی کنیم باید از ساب استفاده کرد.
روش زدن ساب آجر به اینصورت است که ساب مخصوص را سر مینی فرز می بندند و بر روی آجر می کشند تا سیاهی و جرم آن از بین برود.
به هیچ عنوان برای پاکسازی و تمیز کاری و نماشویی آجر نسوز از سندبلاست نمی توان استفاده کرد, زیرا باعث خوردن آجر می شود و از بین می رود.
آجر سه سانت به رنگ زرد و در ساختمان های قدیمی زیاد به چشم می خورد.
این نوع نمای آجری که در ساختمان های قدیمی بکار گرفته میشد بعلت جذب کثیفی و جرم نیاز به تمیزی دارد.
روش شستشوی نمای آجر سه سانتی با دستگاه سندبلاست انجام میشود، زیرا کثیفی و جرم روی آجر باید از روی سطح برداشته شود.
اینکار نیاز به لایه برداری با دستگاه سندبلاست را دارد تا مثل روز اول شفاف و تمیز شود.
نماشوی آجر سه سانت بروش بدون داربست و با دستگاهی که قدرت آن ۳۰۰ بار است براحتی اجرا می شود.
نماشویی ساختمان با واتر سندبلاست
روش کار دستگاه واتر سندبلاست به این گونه است که مواد سیلیس با فشار آب و باد در سطح نما پاشیده می شود , اما سندبلاست خشک فقط با فشار باد قابل اجرا است که بوسیله دستگاه کمپرسور که هزینه بالایی دارد کار می کند.
روش سندبلاست نمای آجری همانند سمباده ای قدرتمند عمل می کند که فشاری بالغ بر ۲۵۰ بار را دارا می باشد.
در تمامی روش های شستشوی نمای آجری می توان درجه سیلیس (ماسه) را تنظیم کرد.
مثلا برای شستشوی نمای آجر ۳ سانت سیلیس کد ۰۴۸ و برای آجر بهمنی و آجر نسوز نما از سیلیس ۰۴۱ استفاده می شود.
تفاوت روش کار دستگاه سندبلاست با واترجت مکنده ای است که بر سر نازل واترجت نصب می شود که سیلیس را با آب واترجت مخلوط میکند.
مزیت روش شستشوی سندبلاست با آب اینست که سیلیس در پایان کار زیر ساختمان ریخته می شود و به اطراف و ساختمان های مجاور ریخته نمی شود و از ایجاد گرد و غبار جلوگیری می شود.
خیلی از نماهای ساختمان ها از شیشه طراحی می شود که علت کار کردن شیشه در نمای ساختمان ها نورگیر بودن ساختمان و جلوه زیبایی که پیدا می کند می باشد, اما بحث کثیفی و گرد و خاکی که بر روی این شیشه های نما و پنجرها وجود دارد باید فقط برای از بین بردن و شستشو از بیرون ساختمان دسترسی پیدا کرد.
شستشوی نما بدون داربست و بروش راپل در بسیاری از ساختمان ها و از جمله نمای شیشه ای کاربرد بسیاری دارد.
لازم به توضیح و تذکر در مورد زمان شستشوی نما و نماشویی شیشه در ساختمان بدین صورت است که حتما شستشوی نمای شیشه ای هر ۶ ماه یکبار باید انجام شود , زیرا شیشها اگر زمان بیشتری شسته نشوند دچار جرم گرفتگی می شوند که این جرم ها بعد ها براحتی از بین نمی روند.
همچنین ساختمان های نوساز مشکل عمده ای که دارند اینست که دسترسی به پشت پنجرها برای شستشو دادن غیر ممکن است و زیبایی ظاهر ساختمان از دست می رود که در این مورد هم از سیستم دسترسی با طناب راپل بدون مزاحمت براحتی می توان بهره برد.
دو نوع شستشو برای نماهای شیشه ای وجود دارد؛
۱-اگر ساختمان بیش از ۲ سال و در مسیرهای پر رفت و آمد وسایل نقلیه باشد و شسته نشده باشد در مرحله اول برای پاکسازی نما از دستگاه واترجت استفاده میکنیم که فشاری بالغ بر ۲۵۰ بار را دارد.
۲-در مرحله دوم برای از بین بردن لکه های بجا مانده از آب روی شیشه ها از روش شستن دستی نما استفاده می کنیم.
این روش شستشو همانند شستن یک وسیله نقلیه در کارواش می ماند که ابتدا با دستگاه کارواش شسته می شود و بعد از عملیات پاکسازی لکه آب از روی سطح صورت می گیرد.
زدن داربست هزینه هنگفتی بهمراه دارد.
علاوه بر هزینهای زیاد داربست میتوان اشاره ای به آسیب رساندن به سطح نما کرد.
در خیلی از تماس ها با گروه الو راپل مشتریان می خواهند فقط شیشه واحد خود را بشویند.
و برای همین نمیخواهند بخاطر شستن پنجره یک واحد هزینه گزافی بکنند.
برای شستشوی نما و نماشویی یک پنجره و یا تعدادی بیشتر می توان از روش نماشویی با راپل و شستشوی نما بدون داربست استفاده لازم را برد.
همانطور که در مطالب قبل گفته شد, شستشوی نماها با هم متفاوت است مثلا در شستشوی نمای آجر ۳ سانت باید از دستگاه سندبلاست استفاده کرد و برای شستشوی نمای شیشه ای از واترجت و ابر و طی.
به همین دلیل شستن انواع سنگ هم به دلیل جنس آن با هم متفاوت است.
برای شستشو دادن نمای ساختمان سنگی که از تراورتن و گرانیت می باشد به دلیل صیغلی بودن جنس آن باید از واترجت استفاده کرد که آسیبی به سنگ وارد نشود.
نوع دیگر شستشوی نمای سنگ براق و صیغلی روش شستشو دادن با مواد شوینده به صورت دستی می باشد که به آن روش سنتی می گویند.
در روش نظافت نما به صورت سنتی از فشار آب معمولی و مواد شوینده با ابر و دستمال استفاده می شود.
لازم به ذکر است که در مبحث از بین بردن جرم سنگ نماهای صیغلی به هیچ عنوان از اسید و سندبلاست نباید استفاده کرد زیرا آسیب جدی به نما وارد می کند.
روشی که برای تمیز کاری این نوع نمای سیمانی استفاده می شود با فشار آب و همان دستگاه واترجت می باشد.
بهتر است هر سال نمای ساختمان سیمانی شسته شود.
زیرا اگر باران های اسیدی به سطح نمای سیمانی ببارد باعث این می شود که کثیفی نما به خورد سطح دیوارها برود و باعث جرم گرفتگی شود.
برای از بین بردن جرم و سیاهی روی نمای کنیتکس و سیمانی باید از روش های ترمیم قسمت سیاه نما استفاده کرد.
نماشویی کامپوزیت هم مانند شستن نمای شیشه ای انجام می شود به این صورت که اگر ورق های آلمینیومی یا همان کامپوزیت زیر ۲ سال شستشو داده شود جرم نمی گیرد.
یعنی به طور مرتب و هر دو سال یکبار, این کار باعث می شود تا همیشه کامپوزیت نما سالم بماند زیرا که اگر دچار جرم گرفتگی شود باید ورق های آلومینیومی تعویض شود.
نماشویی کامپوزیت با دو مرحله شستن اجرا می شود ,در مرحله اول شستشو با واترجت و در مرحله بعد شستشو با ابر و طی مخصوص.
قیمت شستشوی نمای ساختمان
تمامی خدمات نما بدون داربست و با راپل هزینه انجام این نوع خدمات به صورت چکی یعنی کنترات داده می شود.
معمولا برای بر آورد قیمت شستن نمای ساختمان مشتری یا باید عکس ارسال کند تا از قیمت ها مطلع شود و یا باید نوع جنس نما و عرض ساختمان و تعداد طبقات را برای ما شرح دهد.
سنگ تیشه ای به سنگی گفته می شود که ظاهر آن به حالت تیشه خورده یعنی دون دون و به رنگ سفید بر روی اکثر نماها کار می شود.
این نوع سنگ هم مانند سنگ تراورتن و گرانیت وقتی در معرض باران قرار میگیرد دچار جرم گرفتگی می شود.
نقاطی که بیشتر از جاهای دیگر نما جرم می گیرند عبارتند از زیر قرنیز های لبه پشت بام و یا لبه پنجرها.
زیرا در این گونه موارد آب از یک جهت به مسیر خود ادامه می دهد و به همین خاطر است که بعد از مدتی شاهد سیاهی در قسمت هایی از نمای ساختمان می شویم.
بهترین موقع برای شستشوی نما و نماشویی هر سال یکبار و زمان آن بعد از اتمام فصل زمستان است.
این عمل شستن نما باعث می شود که جرم سطحی به عمق سنگ وارد نشود و در نتیجه آسیبی بر سنگ و نما وارد نمی شود.
استفاده از چوب در نمای ساختمان باعث زیباتر کردن ظاهر ساختمان می باشد.
زیرا چوبهایی که برای نما کار میشود از جنس ترموود و معروف به چوب روسی است.
نکته ای که باید در مورد نگهداری چوب در نمای ساختمان بدان توجه کرد,
شستشوی چوب نما و نماشویی آنهاست.
زیرا چوب نما بر اثر باران های اسیدی و جرم گیری دچار خرابی می شود.
شستشوی نمای چوبی معمولا باید سالی یکبار انجام شود تا از پوسیدن آن جلوگیری کنیم.
اگر چوب نما مدت زیادی است که شسته نشده باشد می توان بعد از شسشتوی آن عمل رنگ آمیزی نما را انجام داد.
بعضی از افراد این سوال را میکنند که تفاوت بین دستگاه واترجت و سندبلاست چیست؟
اول اینکه دستگاه واترجت همان دستگاه سندبلاست است و تنها فرق آن اینست که نازل سندبلاست با نازل واترجت فرق دارد.
یعنی برای شستشوی سندبلاست کافی است سر نازل دستگاه عوض شود و نازلی وصل شود که مکنده سیلیس و یا همان ماسه را دارد.
قدرت و روش سندبلاست کاربردی برای از بین بردن جرم و رد آب روی سنگ و آجر نما را دارد ولی واترجت برای شستشو دادن و از بین بردن خاک روی نما بکار می آید.
همانطور که گفته شد به هیچ عنوان نباید در سنگ های صیغلی از سندبلاست استفاده کرد چون براقیت سنگ را از بین می برد و نباید بیشتر از ۲ بار در کل طول عمر نما از سندبلاست استفاده کرد.
کاربرد راپل هم در نماشویی ساختمان تاثیر بسزایی دارد و باعث شستشوی بهتر نمای ساختمان می شود ,زیرا فرد راپلکار برای پاکیزه کردن نمای ساختمان تسلط و روبروی نما قرار دارد.
روش نماشویی بدون داربست با واترجت به این صورت انجام می شود که فرد راپلکار باید فرود هایش را به صورت هر ۴ متر انجام دهد و چپ و راست خود را بشوید.
منظور از فرود در بحث راپل یعنی جای تنظیم طناب ها برای خدمات نماشویی.
برای شستشوی شیشهای نما فرد اجرا کننده خدمات با طناب باید فرود هایش را هر ۲ متر تنظیم کند تا بتواند تسلط کافی برای خدمات نماشویی ساختمان را داشته باشد.
یکی از لوازم مهم در خدمات شستشوی نما میتوان اشاره ای به طی های مخصوص کار در ارتفاع کرد که تفاوتی بزرگ با طی هایی دارد که با آن شیشه های عادی و در داخل ساختمان به کار می رود.
طی هایی که برای تمیزکاری نما بکار میرود از جنس های تیوپی هستند که به آنها آب جمع کن میگویند و برند آنها آلمانی و یا ترکیه ای با دستهای استیل هستند.
نحوه شستشوی نمای شیشهای به این صورت است که با یک ابر خیس شیشها شسته می شوند و با طی آب آنها جمع می شود و رد بجا مانده آب روی شیشه نما با دستمال های کاغذی که کرک نمی دهند پاک می شود.
هر نمای ساختمان نیاز به روش خاص خود برای پاکیزگی و تمیزی را طلب می کند و نحوه شستشوی نما در ساختمان ها معمولا به دو دسته تقسیم می شود.
روش اول شستشوی نمای ساختمان با داربست می باشد این نوع روش نماشویی با بستن آهن هایی بوسیله بست که به آن داربست میگویند اجرا می شود.
شستشوی نما با داربست در مواقعی خوب است که امکان کار با طناب در ارتفاع نباشد این مکانها می توانند داخل پاساژها و مکان هایی باشد که سقف های پوشیده دارند و امکان استفاده از طناب میسر نباشد.
روش دوم شستشوی نمای ساختمان با طناب است که در نمای ساختمان برای نظافت و خدمات ساختمانی صورت می پذیرد.
به جرات می توان گفت که امروزه نماشویی با طناب و یا همان شستشوی نما بدون داربست جایگزین مناسب و کم آسیب نسبت به بالابرها بوده و از نظر ایمنی بسیار مطمئن می باشد.
تخمین قیمت برای نماشویی ساختمان و نظافت آن بر اساس متراژ عرض و طول داده می شود ولی بطور مثال نمونه ای از قیمت های الو راپل را بررسی میکنیم:
ساختمانی که جنس آن سیمانی باشد و بهر آن ۶ و در ۴ طبقه باشد هزینه شستشوی نمای سیمانی با واترجت می شود حدود هشتصد هزار تومان.
اگر متراژ بهر ساختمان بیشتر باشد مثلا نمای سیمانی بهر ۸ متر در ۴ طبقه می شود نهصد هزار تومان.
اگر متراژ بهر آن ۱۰ متر و در ۴ طبقه باشد قیمت شستشوی آن میشود یک میلیون و صد هزار تومان.
اگر تعداد طبقات آن ۵ طبقه باشد در بهر ۱۲ هزینه شستشوی آن نما برابر است با یک میلیون و ششصد هزار تومان.
بطور مثال هر چه متراژ نمای ساختمان بیشتر و تعداد طبقات آن بالاتر برود قیمت نیز افزایش پیدا می کند و اگر دو طرف نما داشته باشد این قیمت ها دو برابر و بر اساس متراژ آن داده می شود.
برای اطلاع از قیمت شستن نمای آجری به متراژ عرض و تعداد طبقات آن نما نگاه میکنیم و قیمت می دهیم.
نمای آجری که بهر آن ۶ متر و تعداد طبقات آن ۴ باشد تقریبا هزینه شستشوی آن یک میلیون تومان می شود.
اگر بهر ساختمان ۸ متر و در ۴ طبقه بنا شده باشد یک میلیون و سیصد هزار تومان هزینش می شود.
اگر بهر نمای آجری ۱۰ متر باشد و در ۴ طبقه قیمت شستشو دادن آن می شود یک میلیون و ششصد هزار تومن.
بطور کلی هر چه عرض نما بیشتر می شود و طبقات بالاتر می رود کار بیشتر می شود و قیمت های آن افزایش پیدا می کند.
در خدمات شستشوی آجر بدلیل اینکه مصالح بیشتری مورد نیاز است مثل سیلیس ، هزینه شستشوی این نما ها هم بیشتر می شود.
محاسبه شستشوی سنگ نما و هزینه پیشنهادی شرکت ما بر اساس قیمت های زیر می باشد.
بهر ۶ متر در ارتفاع ۴ طبقه نمای سنگی شستشو با واترجت می شود هشت صد هزار تومان.
بهر ۸ متر در ۴ طبقه قیمت نماشویی آن می شود نه صد هزار تومان.
بهر ۱۰ متر در ۴ طبقه نماشویی میشود یک میلیون و صد هزار تومان.
بهر ۸ متر در ۵ طبقه شستشو میشود یک میلیون و صد هزار تومان.
بهر ۱۰ متر با ارتفاع ۵ طبقه یک میلیون و سیصد هزار تومان.
بهر ۱۲ متر با ارتفاع ۵ طبقه قیمت نماشویی می شود یک میلیون و پانصد هزار تومان.
قیمت نماشویی ساختمان سنگی هم مثل ما بقی نماها بر اساس متراژ بهر و تعداد طبقات داده می شود و بهتر است کارشناسان ما یا به صورت حضوری و یا با عکس نما را بررسی و ارزیابی کنند.
قیمت شستشوی شیشه یا کامپوزیت نما با بهر ۶ در ۴ طبقه با دستگاه واترجت و ابر و طی یک میلیون و دویست هزار تومان.
بهر ۸ متر با ارتفاع ۵ طبقه هزینه شستشو با واترجت و ابر و طی کردن آن میشود یک میلیون و هفت صد هزار تومان.
بهر ۱۰ متر در ۵ طبقه هزینه نماشویی کامپوزیت و یا شیشه آن میشود دو میلیون تومان.
لازم به توضیح است که نمای شیشه ای و یا نمای کامپوزیتی که بالای ۳ سال است شسته و یا تمیز نشده اند باید در دو مرحله کار نماشویی تمیز شود یعنی یک مرحله با واترجت و یک مرحله با ابر و طی مخصوص.